google pixel

A koncepció

A SelectaDNA termékek több különböző megoldásból állnak, amelyek mindegyike egyedi DNS azonosítót tartalmaz, ami egyértelműen visszakereshetővé teszi a tárgyak eredetét és az elkövetők kilétét is.

Minden DNS kód teljesen egyedülálló, így minden egyes terméknek saját genetikai azonosítója van, ami helyszíneléskor felhasználható bizonyítékként.

A SelectaDNA termékek valódi DNS darabokat tartalmaznak, de az emberi DNS-től történő megkülönböztethetőség miatt "szintetikusnak" nevezzük. A kód valójában egy egyedi kombináció sorozata az A (adenin), C (citozin), G (guanin) és T (timin) molekuláknak. A szintetikus DNS egy rövid-láncú molekulacsoport, ami által lényegesen ellenállóbb a környezeti hatásoknak, mint az emberi megfelelője.

SelectaDNA genetikai kód 

A kód adatait egy brit rendőrség és biztosító által jóváhagyott adatbázisban tartjuk nyilván: www.secureassetregister.com, így a megtalált tárgyakon azonosított kódokat vissza lehet követni a tulajdonoshoz.

A SelectaDNA kódot egy megfelelő készülékekkel felszerelt genetikai labor tudja visszakeresni, ha birtokában van a SelectaDNA reagens készletnek.

 
Security logos

Copyright ©2009-2020 SelectaDNA Hungary. All rights reserved.