google pixel

Üzletvédelem

Üzletvédelem

Százmilliós károkat okoznak évente a kiskereskedelmi üzletekből történő lopások és betöréses rablások.

Kereskedelmi egységek és alkalmazottak védelme

A SelectaDNA Spray riasztó egy nagyon hatékony betörő elrettentő eszköz, amit kereskedelmi egységekben lehet használni. DNS festéket használva lehetővé teszi, hogy összekössék a rablást az elkövetővel, ezáltal eredményesen csökkentve a betörések és betöréses rablások számát.

Mihelyt aktiválták, a DNS spray lefújja az alatta elhaladó elkövetőt egy DNS tartalmú festékanyaggal. A festékben van még UV pigment is, hogy jól felismerhetővé tegye a tettest és letagadhatatlanul összekösse a bűntett helyszínével. Ezután a bőrről, testről vagy ruházatról vett minta alapján a rendőrségi laboratóriumba elemzésre lehet küldeni az anyagot, és így bizonyítani lehet, hogy az illető ott volt-e a helyszínen. Az UV és DNS nyomok hetekig rajta is maradnak a tettesen.

A Rendőrség rutinszerűen nézi a SelectaDNA nyomokat akár a vizsgálati fogságban lévő embereken és ha találnak valamilyen nyomot, az segít nekik a bizonyításban. A Rendőrség rögtön felismeri így az elkövetőt és használható bizonyítékot is kap a kezébe.

   

ESETTANULMÁNY: ÉKSZERBOLT

Az ékszertolvajoknak nehezebb lesz a sorsa

Az üvegbetöréses-felmarkolásos rablások, amik jellemzően ékszerüzleteket fenyegetnek, ezentúl egy DNS zuhannyal fognak végződni Lancashire megyében, köszönhetően a SelectaDNA Spray riasztónak. Három darwen-i ékszerüzletben szerelték fel a riasztót, amiből az elkövetőre egy vízalapú UV és DNS anyagot szór a gép. A rendőrök szerint a leghatékonyabb maga az elrettentő hatás, mivel az elkövető többször is átgondolja ezek után a tettet.

ESETTANULMÁNY: BANK

Előzze meg a bankrablásokat

Új-Zélandon 181 irodáját szerelték fel a SelectaDNA Hydra riasztórendszerével, és 2010 március óta nem is volt egyetlen rablás sem az Új-Zélandi Bank (Bank of New Zealand) fiókjaiban. A BNZ az első vállalkozás Új-Zélandon, amelyik rendszeresítette a spray rendszert, miután sokáig kerestek megbízható, nem-zavaró riasztástechnikai megoldást, ami megfelelne a különböző elrendezésű fiókok mindegyikében. Az országos bevezetés jelentős feladat volt a bank életében, de a SelectaDNA egy meglehetősen költséghatékony rendszerrel tudta segíteni munkájukat mind a bevezetési mind az üzemeltetési időszakra vonatkozóan. A BNZ nagyon jól látható matricákkal jelzi a potenciális elkövetőknek, hogy a területet dns kód védi. A bank számára az elrettentő erő volt a legfontosabb, mivel nagyon nagy hangsúlyt helyeznek munkatársaik és a fiókok biztonságára. A biztonsági igazgató szerint nincs még egy olyan termék és megoldás, ami akárcsak hasonló megelőző erővel rendelkezne a betörések ellen, mint a SelectaDNA Spray rendszer!.

ESETTANULMÁNY: GYÓGYSZERTÁR

A kirendeltségeken 0-ra csökkentek a betörések

Egy glasgowi nagyforgalmú gyógyszertár lánc sikeresen vezette be a SelectaDNA termékeket értéktárgyaik és üzleteik védelme érdekében. A bevezetés utáni 6 hónapban 0-ra esett vissza a betörések száma. Korábban havi 6 betörést jelentettek csak egy üzletükből, ami folyamatos károkat okozott. A Spray rendszer beépítése óta a betörések megszűntek. A technológia megoldást nyújt a boltok kritikus területeinek biztonságára nézve. A DNS-Félelem hatása az elkövetők között nagyon magas, és ha lehet elkerülik a behatolást a védett területekre.

ESETTANULMÁNY: ÉTTEREM

A McDonald's dns-t kínál a sültkrumplihoz

A McDonald's étteremlánc SelectaDNA spray-ket szereltetett fel éttermeiben Ausztráliában, hogy növelje a biztonságot. A spray-t teljesen bele tudták illeszteni a meglévő biztonsági rendszereikbe. A szóvivő elmondta, hogy szerinte a SelectaDNA Spray rendszer a legmodernebb biztonságtechnikai berendezés, és már most bebizonyosodott, hogy a beruházás megérte. A nemzetközi jó visszajelzések segítettek nekik a döntésben, hiszen a holland McDonald's hálózat, az angol kiskereskedelmi- és ékszerboltok, valamint üzemanyagkutak mind jelentős bűneset visszaesést tapasztaltak a rendszer bevezetése után.

 
Security logos

Copyright ©2009-2020 SelectaDNA Hungary. All rights reserved.