google pixel

Tulajdontárgyak dns védelme

Tulajdontárgyak dns védelme

Sokszor ki vagyunk téve olyan rablások veszélyének, amikor kieső területen hagyjuk értéktárgyainkat vagy üzleti eszközeinket. Van amikor pótolható a tárgy és nem kötődünk hozzá, máskor személyes érintettségünk van, és ilyenkor az ellopott tárgy pótolhatatlan. Mi lenne, ha elrettenthetnénk a tolvajokat és ha mégis megesik a baj, esélyünk lenne később akár véletlenül is rátalálni az ellopott tárgyakra, és így visszakapni őket?

Rengeteg példát lehetne mondani az ilyen esetekre: gépjárművek, ékszerek, értéktárgyak, festmények, kéziszerszámok, de akár termelőeszközök is, mint földműves eszközök, vagy amint a minap hallottuk, akár méhkaptárak is.

Tegyen ma a rablások ellen!

A SelectaDNA jelölő festékek magán- és ipari használati kiszerelésben kaphatóak. A termékben található különleges folyadék szintetikus emberi DNS kódjával együtt könnyen elhelyezhető személyes tárgyaink felületén. A folyadékban található ezernyi mikro-pötty segítségével a rendőrség azonnal képes azonosítani a megjelölt tárgyakat. Ha egy ilyen tárgyat ellopnak és később megtalálnak, a rendőrök képesek a tárgyat összekötni a rablás helyével, a tulajdonossal és bebizonyítani a bűnösséget.

A festéket több mint 1000 angliai lakásban használják már azzal a céllal, hogy megelőzzék a betöréses lopásokat, de alkalmazzák iskolák, kórházak és vállalkozások is. Bárkinek hasznára válhat, ahol értékes készülékek és tárgyak vannak.

 

ESETTANULMÁNY: LAKÁS BETÖRÉS

83%-kal csökkent a betörések száma!

Észak Manchesterben egy bűnmegelőzési programban használták sikerrel a SelectaDNA tulajdonvédelmi festéket, ami egy igen szép 83%-os javulást okozott a betörési statisztikákban. 700 lakásban és néhány iskolában kezdték el a festékkel megjelölni az értéktárgyakat 2010-ben. Nem csak a betörések csökkentek jelentősen, de a közösségre is jó hatással volt, valamint a lakók rendőrségbe vetett bizalmát is helyreállította a kezdeményezés. A helyi Polgárőrség egységei szállították a termékeket a veszélyeztetett utcák lakóihoz és segítettek a lakóknak szakszerűen alkalmazni a festékeket.Parkin felügyelő szerint a helyi lakosok jószívvel fogadták a kezdeményezést, ami a lakókörnyezetük javítását szolgálta. Amikor ajtóról ajtóra járva átadtuk a csomagokat és segítettünk a megfestésben, a lakosok megismerhették a csapat tagjait is személyesen, ami tovább növelte a projekt előnyeit. A végeredmény pedig meghaladta minden várakozásunkat, hiszen 83% csökkenés nem mindennapi!

ESETTANULMÁNY: MUNKAHELYI RABLÁS

0-ra csökkentek a munkahelyi lopások a GSK-nál

A gyógyszeripari óriáscég GlaxoSmithKline minden új elektronikai eszközét megjelölte. Két évvel a SelectaDNA bevezetése után a munkahelyi rablások száma 0! A cég SelectaDNA festékkel jelöli meg az összes új laptopját és nagyértékű vetítőgépét három telephelyén. A biztonsági igazgató a festékeket az informatikai munkatársaknak kiadta azért, hogy rögtön telepítéskor meg tudják jelölni a tárgyakat. Szerinte nagyon meggyőző az is, hogy a megjelölt tárgyakat a feketepiacon is nehezen lehet értékesíteni, mivel a rendőrség 100%-ban azonosítani tudja a tárgy eredetét a kód segítségével.

ESETTANULMÁNY: ISKOLAI LOPÁS

Rablásmentes övezet egy "Szuper-iskolában"

Hat hónappal azután, hogy megnyitották a wirral-i "szuper-középiskolát", a festéknek köszönhetően a rablások és betörések száma 0. A 25 millió fontos Woodchurchi Iskola 2010-ben nyitott meg és a helyi szakemberek rögtön megjelölték az értékes eszközöket. A városháza képviselője szerint a termék legjobb szolgáltatása az, hogy nem csak csökkenti a rablásokat, hanem már a betörés megkezdésétől is elrettenti a tetteseket. Oxfordshire megyében egyébként 300 iskola használja a SelectaDNA festéket, az összes London Borough-i iskola és 170 Dorset-i iskola is.

ESETTANULMÁNY: KÓRHÁZI RABLÁS

Orvosi műszerek biztonsága

Egy londoni Kórház Tröszt eszközeinek ezreit festette be a jelölő festékkel, hogy elriasszák a rablókat. Több, mint 20.000 tárgy megjelölésével a cél az volt, hogy csökkentsék a betöréses lopásokból származó károkat. A Univesity College London Hospitals NHS Foundation egy új üzembiztonsági eljárást vezett be a cég orvosi eszközeire és informatikai berendezéseire, és minden mozgathatót megjelöltek az épületeken belül.

 
Security logos

Copyright ©2009-2020 SelectaDNA Hungary. All rights reserved.