google pixel

Biztonságos Iskola Program

Megelőzés közös erővel

Cégek és magánemberek bevonásával biztonságossá tehetjük gyermekeink iskoláit és lakókörnyezetüket.

Biztonságos Iskola Program logo MBF logo

A Magyar Biztonság Fórum - Biztonságos Iskola Program-ján keresztül a SelectaDNA maradandó és átragadó jelölő festékei biztonságot adnak az iskoláknak. Sok esetben probléma, hogy az ellopott iskolai eszközöket nem tudja az iskola pótolni, mivel korlátozott költségvetésből kell megoldaniuk minden feladatukat. Ahhoz, hogy fontosabb dolgokra több pénz maradjon, a legegyszerűbb, ha megvédjük a már megvásárolt eszközöket.
Számítógépeket, laptopokat, iskolai járműveket, értéktárgyakat és egyéb értékes, egyedi jelöléssel amúgy nem rendelkező tárgyakat vagyunk képesek egy meghamisíthatatlan, személyre szabott "dns aláírással" ellátni. Ez - a tapasztalatok alapján - elég ahhoz, hogy az elkövetők máshol próbáljanak inkább szerencsét, illetve az esetleg ellopott tárgyak így vissza tudnak találni az eredeti tulajdonosukhoz.

Itt tartunk ma

A mai napig 46 iskolához találtunk segítő partnereket a(z) 2699 helyszínből.

1%

Biztonságos Iskola Csomag

Egy iskola védelméhez adunk egy olyan csomagot bruttó 77.724 Ft áron (a kedvezményes kupon kódjának beírása után: "Iskola"), amiben van két különböző egyedi kódú SelectaDNA jelölő festék, egy adag operatív átragadó zselé és egy 100x nagyító a kódok helyi leolvasásához. Ehhez ajándékba kapnak az iskolák egy kézi UV lámpát és az egészhez 10% kedvezménnyel juthatnak hozzá, támogatóinknak köszönhetően (a csomag teljes értéke 90.932 Ft). A festékekkel nagyjából 100 értéktárgy jelölhető meg és rögzíthető az angliai rendőrség által elismert nemzetközi adatbázisban.

HOGYAN TÁMOGATHATOM A PROGRAMOT?

Vegyen termékcsomagokat kedvenc iskolái számára

Önnek lehetősége van egy - bruttó 77.724 Ft, kupon kód: "Iskola" - vagy akár több száz csomag megvásárlására, amit ezután mi eljuttatunk akár a rászoruló, akár az ön(ök cége) által megjelölt iskolák számára, ahol segítünk az alkalmazás kezdeti lépéseiben. Önnek nincs más dolga, mint eldönteni, hogy milyen segítséget tud adni a Biztonságos Iskola Program számára:


A Rendőrség rutinszerűen nézi a SelectaDNA nyomokat, és ha találnak valamilyen jelet, az segít nekik a bizonyításban. A Rendőrség rögtön felismeri így az elkövetőt és használható bizonyítékot is kap a kezébe, akár évtizedekkel később is. Ez vállalhatatlan kockázatot jelent akár külső, akár házon belüli elkövetők számára is.

ESETTANULMÁNY: ÚJ-ZÉLANDI ISKOLAI LOPÁSOK

Megkerültek az ellopott PC-k

A 2009-2012 közötti bevezetés után egy új-zélandi iskolából egy betörés során ellopták az oktatáshoz használt PC-k jó részét. A rendőrség nyomozása elsőre eredménytelen volt, a tetteseknek nyoma veszett. Fél évvel később, egy raktár ellenőrzése során az ott tárolt számítógépeken SelectaDNA festékek UV nyomát találták meg a nyomozók. Ez bírósági szinten bizonyíthatóvá tette, hogy a raktár birtokosa vagy orgazda volt, vagy maga a tolvaj, és rendőrségi eljárást és lefoglalást tudtak kezdeményezni ellenük, pedig a jelölés nélkül nem lett volna perdöntő bizonyíték. Másrészről, a megjelölt gépek tulajdonosa is egyértelmű volt, és a gépek vissza tudtak kerülni az eredeti tulajdonoshoz, és így a tanulni vágyó gyermekekhez. SIKER!

ESETTANULMÁNY: ANGLIAI MEGELŐZÉS

Már a kezdetektől védik a PC-ket

A 2012-ben induló Wirral (UK) "szuper-iskola", amelyben jelentős mennyiségű informatikai eszköz van az oktatás segítése érdekében, már a kezdetektől fogva alkalmazza a SelectaDNA maradandó jelölő festékeit. Ennek az eredménye: máig 0 betörés és lopás az iskolában! SIKER!

ESETTANULMÁNY: ANGLIAI BETÖRÉS CSÖKKENTÉS

Akik nem védekeznek, rosszul járhatnak

2017-ben Wolverhamptonban 60 iskolában kezdték el használni a SelectaDNA festékeket. Az iskolákban a betörések és lopások száma 70%-kal csökkent. Ellenben, a 20 iskolában, amelyek nem csatlakoztak a programhoz, kétszeresére emelkedett a bűntények száma! A betörőket nem tudjuk átnevelni, máshova fognak menni lopni. SIKER!

 
Security logos

Copyright ©2009-2020 SelectaDNA Hungary. All rights reserved.