google pixel

Otthoni Tárgyak

Tulajdontárgyak védelme

Mindenkinek vannak olyan tulajdontárgyai, amelyek számára fontosak - szórakoztatási eszközöktől (TV) kezdve, ékszerek, antik tárgyak, irodai eszközök, számítógépek, laptopok -, és amely eszközöket érdemes lenne egyedi jelöléssel ellátni és megvédeni a rablóktól.

A riasztók és biztonsági zárak tehetetlenek a profi betörésekkel szemben. Az elkövetők felkészülten érkeznek, és előre tudják, milyen védő eszközöket kell semlegesíteniük. A kamerák, hevederek, lakatok csak elkerülendő feladatot jelentenek számukra. ELLENBEN: ha a tárgyakat "értéktelenné tesszük számukra" - mivel a későbbi értékesítés során is megmarad a rizikója az elkövetőnek, hogy lebukjon -, akkor azt a helyszínt el fogják inkább kerülni (87%-os átlagos eredményünk van világszerte). A SelectaDNA dns biztonsági festékek abban segítenek önnek, hogy az elkövetők máshova törjenek be inkább, és ne Önhöz. Amennyiben mégis megteszik, akkor pedig a festék dns molekuláinak segítségével a tárgyak évtizedekkel később is vissza tudnak találni Önhöz.

Egy tégely festékkel 50 tárgyat jelölhet meg több helyen is, és regisztrálhatja őket az adatbázisban. Ez azt jelenti, hogy megjelölt tárgyanként 600 Ft-ba kerül a biztonság. Ha ez megér önnek ennyit, engedje meg, hogy adjunk egy kis ajándékot:

   

Tavaszi kedvezmény: írja be vásárláskor a termékek kosárba helyezése után a "tavasziakcio" kupon kódot, és adunk a vásárlásból (az ajánlat az 50x, 100x jelölő festékekre, az UV kézi lámpára és a 100x nagyítóra vonatkozik.)

>> Szeretnék DNS festéket vásárolni!

Tegyen ma a rablások ellen!

A SelectaDNA jelölő festékek magán- és ipari használati kiszerelésben kaphatóak. A termékben található különleges folyadék DNS kódjával együtt egy ecsetvonással
(1) elhelyezzük a jeleket személyes tárgyaink felületén. A folyadékban található ezernyi mikro-pötty segítségével a rendőrség a helyszínen képes azonosítani a megjelölt tárgyakat, a dns-jel laboratóriumi vizsgálatával pedig később is bármikor. Ha egy ilyen tárgyat ellopnak és később megtalálnak, a rendőrök képesek a tárgyat összekötni a rablás helyével, a tulajdonossal és bebizonyítani a bűnösséget. A tárgyak megjelölése után
(2) kiragasztjuk a figyelmeztető matricákat az ajtókra és ablakokra, hogy az elkövetők lássák, miért érdemes elkerülniük minket! Végül pedig
(3) regisztráljuk tárgyainkat a nemzetközi adatbázisban, amit Európa minden rendőrsége elér, és amivel azonosítani tudják a valódi tulajdonost, és bizonyítani az elkövetés tényét

A festéket több mint 100.000 lakásban használják világszerte már azzal a céllal, hogy megelőzzék a betöréses lopásokat, de alkalmazzák iskolák, kórházak és vállalkozások is. Bárkinek hasznára válhat, ahol értékes készülékek és tárgyak vannak, illetve szeretné megkímélni magát a betörés utáni tennivalók kellemetlenségeitől.

ESETTANULMÁNY: LAKÁS BETÖRÉS

83%-kal csökkent a betörések száma!

Észak Manchesterben egy bűnmegelőzési programban használták sikerrel a SelectaDNA tulajdonvédelmi festéket, ami egy igen szép 83%-os javulást okozott a betörési statisztikákban. 700 lakásban és néhány iskolában kezdték el a festékkel megjelölni az értéktárgyakat 2010-ben. Nem csak a betörések csökkentek jelentősen, de a közösségre is jó hatással volt, valamint a lakók rendőrségbe vetett bizalmát is helyreállította a kezdeményezés. A helyi Polgárőrség egységei szállították a termékeket a veszélyeztetett utcák lakóihoz és segítettek a lakóknak szakszerűen alkalmazni a festékeket.Parkin felügyelő szerint a helyi lakosok jószívvel fogadták a kezdeményezést, ami a lakókörnyezetük javítását szolgálta. Amikor ajtóról ajtóra járva átadtuk a csomagokat és segítettünk a megfestésben, a lakosok megismerhették a csapat tagjait is személyesen, ami tovább növelte a projekt előnyeit. A végeredmény pedig meghaladta minden várakozásunkat, hiszen 83% csökkenés nem mindennapi!

ESETTANULMÁNY: MUNKAHELYI RABLÁS

0-ra csökkentek a munkahelyi lopások a GSK-nál

A gyógyszeripari óriáscég GlaxoSmithKline minden új elektronikai eszközét megjelölte. Két évvel a SelectaDNA bevezetése után a munkahelyi lopások száma 0! A cég SelectaDNA festékkel jelöli meg az összes új laptopját és nagyértékű vetítőgépét három telephelyén. A biztonsági igazgató a festékeket az informatikai munkatársaknak kiadta azért, hogy rögtön telepítéskor meg tudják jelölni a tárgyakat. Szerinte nagyon meggyőző az is, hogy a megjelölt tárgyakat a feketepiacon is nehezen lehet értékesíteni, mivel a rendőrség 100%-ban azonosítani tudja a tárgy eredetét a kód segítségével.

ESETTANULMÁNY: ISKOLAI LOPÁS

Rablásmentes övezet egy "Szuper-iskolában"

Hat hónappal azután, hogy megnyitották a wirral-i "szuper-középiskolát", a festéknek köszönhetően a rablások és betörések száma 0. A 25 millió fontos Woodchurchi Középiskola 2010-ben nyitott meg és a helyi szakemberek rögtön megjelölték az értékes eszközöket. A városháza képviselője szerint a termék legjobb szolgáltatása az, hogy nem csak csökkenti a rablásokat, hanem már a betörés megkezdésétől is elrettenti a tetteseket. Oxfordshire megyében egyébként 300 iskola használja a SelectaDNA festéket, az összes London Borough-i iskola és 170 Dorset-i iskola is.

ESETTANULMÁNY: KÓRHÁZI RABLÁS

Orvosi műszerek biztonsága

Egy londoni Kórház Tröszt eszközeinek ezreit festette be a jelölő festékkel, hogy elriasszák a rablókat. Több, mint 20.000 tárgy megjelölésével a cél az volt, hogy csökkentsék a betöréses lopásokból származó károkat. A Univesity College London Hospitals NHS Foundation egy új üzembiztonsági eljárást vezett be a cég orvosi eszközeire és informatikai berendezéseire, és minden mozgathatót megjelöltek az épületeken belül.

>> Szeretnék DNS festéket vásárolni!

 
Security logos

Copyright ©2009-2020 SelectaDNA Hungary. All rights reserved.